Report inadequate content

Elliott and Associates Renewable Energy Review: 'Strandde Activa'

{
}

Een grote bedreiging voor fossiele brandstoffen bedrijven heeft plotseling verplaatst van de rand naar centrum podium met een dramatische aankondiging door Duitslands grootste macht bedrijf en een intrigerende brief van de Bank of England.

Een groeiende minderheid van beleggers en toezichthouders zijn indringende de mogelijkheid dat onaangesproken deposito's van olie, gas en kolen - ter waarde van miljarden dollars wereldwijd - kan worden beschouwd als gestrande activa zoals regeringen meer rigoureuze verandering van het klimaat beleid nemen.

Het concept bereikt tractie van Wall Street aan de City of London is eenvoudig: beperking van de uitstoot van kooldioxide zullen nodig zijn om te houden van de verhoging van de temperatuur tot 2 graden Celsius, de maximale klimaat wetenschappers zeggen is aan te raden. Zonder technologieen vast te leggen van de rookgassen uit verbrandend fossiele brandstoffen, een meerderheid van bekende olie, zou gas en kolen deposito's moeten blijven ondergrondse, of gestrande.

Met vertegenwoordigers van meer dan 190 landen bijeen om te praten over klimaat regels in Lima, was het argument dat het branden van de hele wereld bekend olie, gas en steenkool reserves de sfeer overweldigen zou verhuisd buiten het rijk van de milieu-activisten.

Storebrand, een bedrijf van de Scandinavische financiele diensten beheren 74 miljard dollar van activa, kondigde vorig jaar dat het van 19 fossiele brandstoffen bedrijven ontdoen zou. Die lijst is sindsdien uitgegroeid tot 35 - 15 kolen producenten, 10 olie-zand mijnwerkers en 10 utilities die voornamelijk steenkool te gebruiken.

"Het was een besluit van de financiele en klimaat-gerelateerde, en er was heel veel een overweging van gestrande activa," zei Christine Torklep Meisingset, Storebrand van hoofd van de duurzame investeringen. "Bedrijven die zijn gespecialiseerd in koolstof-intensieve projecten zijn kwetsbaar voor klimaatbeleid en verschuiven verordeningen."

Voormalig vice president Al Gore vergelijkt hedendaagse fossiele brandstoffen met de subprime hypotheken die de wereldwijde kredietcrisis geactiveerd. Hun waarde "is gebaseerd op een veronderstelling net zo absurd," specifiek het idee dat alle bekende olie, gas en steenkool zal worden verbruikt.

"Beleggers die nog nog niet te pakken met het kabelslagmachines probleem komen zijn als de klassieke scène in de tekenfilms van Road Runner waar de coyote wordt uitgevoerd buiten de rand van de klif en zijn benen blijven bewegen voor een lange tijd voordat zwaartekracht neemt houden," Gore zei. "Er zijn investeerders daar waarvan benen bewegende in midair zijn."

{
}
{
}

Leave your comment Elliott and Associates Renewable Energy Review: 'Strandde Activa'

Log in to Obolog, or create your free blog if you are not registered yet.

User avatar Your name